Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Eindhovens stel krijgt Ashera uit eerste nest

Reuzenkat van 27 mille

16 JAN 2008 Lieke Jongbloed

EINDHOVEN - FILMPJE Kattengekken Jeffrey en Sabrina Borrenbergs kunnen aan het einde van deze week dolgelukkig hun langverwachte poes van maar liefst 27.000 euro in de armen sluiten.

De Eindhovenaren krijgen een van de eerste drie exemplaren van de in Amerika gefokte Asherakat.

De grootste huisdierpoes ter wereld is een kruising tussen een Aziatische luipaardkat en een Afrikaanse serval. De wachttijden bij het Amerikaanse bedrijf Lifestyle Pets voor het dier zijn echter enorm, net zoals de prijs. De poes met een vacht die lijkt op luipaardvel, kan wel tot vijftien kilo zwaar worden. De volwassen versie heeft het formaat van een flinke hond. Voor Jeffrey en Sabrina was het meteen duidelijk dat ze een Ashera wilden toen ze een reportage over deze nieuwe kattensoort op tv zagen. "Het was liefde op het eerste gezicht", aldus dierenliefhebber Jeffrey Borrenbergs. "Het is dat we geen tijgers mogen houden, anders hadden we die in de tuin gehad. Maar deze gaat gewoon in huis net als onze andere zes poezen. We hebben wel een grotere kattenbak aangeschaft."

Wachtlijst

Het Brabantse echtpaar Borrenbergs moest niet alleen diep in de buidel tasten om het dier aan te kunnen schaffen, maar ook over geduld beschikken. "We stonden op de wachtlijst en zouden tot eind 2008 moeten wachten. Gelukkig zag iemand af van de bestelling en kregen we te horen dat onze Ashera deze week in Amerika op het vliegtuig gaat. Behalve de aanschafprijs betaal je ook nog eens fors voor allerlei vergunningen en invoer." Met hetzelfde vliegtuig als waarmee Shin-Chan naar Europa komt, wordt nog een exemplaar vervoerd dat naar een rijke Rus doorvliegt. Een derde Ashera is verkocht aan iemand in Hollywood. Lifestyle Pets wil hooguit honderd stuks per jaar fokken.

Reacties

Het verhaal van de reuzenkat leverde dusdanig veel reacties op, dat Jeffrey en Sabrina graag wat extra duidelijkheid willen scheppen door middel van een ingezonden brief.Beste Mensen,Allereerst bedankt voor al de leuke reacties.

Voor al de vragende reacties hebben wij hier een paar antwoorden terug:

Wij zijn heel blij met onze kat en hebben gewoon geluk dat wij deze als een van de eerste hebben kunnen bemachtigen. Natuurlijk snappen ook wij dat de asiels vol zitten met schatten van katten, maar daar zit er in ieder geval geen enkele tussen die van ons afkomstig is.

Ook wij hebben katten die uit het asiel afkomstig zijnâ?¦ en die zijn ons inderdaad net zo dierbaar als onze nieuwe en al onze andere katten. Al onze katten; Europesche korthaar, Britse korthaar, Siamees, Sphinx, en natuurlijk straks de Ashera leven in een fijne huiselijke kring met heel veel vrijheid en bewegingsruimte. Wij hadden zelf niet verwacht dat het voorpagina nieuws zou worden en verbaasde ons net zo over het voorpaginanieuws als iedereen. Trots wilden wij iedereen vertellen dat wij de eigenaar waren geworden van dit prachtig beest, maar niet om zelf in de media te komenâ?¦. Wij hebben aanvragen van de programma’s als “de wereld draait door” “sbsshownieuws” en legio anderen die op donderdagavond gelijk wilden komen filmen dan ook afgeslagen. Eerst ten goede van Shin-Chan maar eens even acclimatiseren na zo’n lange reisâ?¦ en dan zien we na het weekend wel weer verder. Over de prijs is ook nogal wat te doen.. Een Ashera kost bij Lifestyle ongeveer 27.000 Dollar dit is ongeveer € 18.500 bij het invoeren hiervan moet je over dit bedrag 19% belasting betalen ongeveer € 3.500 en daarnaast nog wat kleine kosten voor het papierwerkâ?¦etc Voor alle duidelijkheid willen we vermelden dat wij niet met deze kat zullen gaan Fokken en dat Shin Chan ook direct zal worden geholpen. Zodat Shin Chan wel een heel apart dier zal blijven maar ook voor onverhoopte diefstal geen waarde meer heeft. Shin-Chan heeft daarnaast het nieuwste tracé systeem onder de huid ingebracht zodat hij ten alle tijden traceerbaar is en het zo voor dieven gelukkig niet meer interessant is.

Wij weten natuurlijk dat het veel geld is en dat het vreemd isâ?¦ Maar hoeveel mensen geven geen enorme bedragen uit aan paardenâ?¦? Sieradenâ?¦â?¦? Auto’sâ?¦â?¦? vakantiesâ?¦.?

Onze hobby is de liefde voor de kat�. Groot�.klein�.duur��of goedkoop�

Twee katten van ons zijn uit het asielâ?¦.drie zijn er gered door ons uit Belgiëâ?¦. En daarnaast hebben we al diverse straatkatten opgevangen en herplaatstâ?¦. Beest is een beestâ?¦.onze liefde..

Daarnaast kan ik U verzekeren dat als elk bedrijf (wat niks heeft te maken eigenlijk met de aanschaf van Shin-Chan) net zoveel geld uit gaf aan goede doelen als het onze het echt wel goed zou komen. Op de persoonlijke antwoorden kunnen we maar beter niks antwoordenâ?¦

Iedereen heeft nou eenmaal recht op zijn eigen meningâ?¦ In ieder geval zijn wij reuze blij met onze nieuwe kat.Groetjes

Jeffrey en Sabrina

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.6 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.39
+ / - -0.21%