Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Verdachte moord militair langer vast

09 FEB 2012

ROERMOND - De man die ervan wordt verdacht de moordenaar te zijn van militair Laurens Fritz, blijft langer in voorlopige hechtenis. Dat bleek donderdag tijdens de pro-formazitting bij de rechtbank in Roermond.

Foto: ANP

Fritz verdween op 9 september 2011. Zijn lichaam werd op 16 november gevonden in een veld bij een bungalowpark in Herkenbosch. De militair woonde daar in een bungalow, evenals de verdachte, de 48-jarige Jos van D., die in de ogen van het Openbaar Ministerie (OM) de moordenaar van Fritz is.

De mannen hadden een langlopend financieel conflict met elkaar. Donderdag werd duidelijk dat de 30-jarige Fritz is overleden aan verwondingen aan hoofd en hals.

In het huis van Van D., die zich op zijn zwijgrecht beroept, werden bloedsporen van Fritz gevonden. Ook zou hij zich verdacht hebben gedragen nadat de militair als vermist was opgegeven. De zaak is aangehouden, omdat het OM meer tijd nodig heeft om het onderzoek af te ronden. Ook de geestesvermogens van de verdachte moeten worden onderzocht.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.2 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.61
+ / - +0.16%