Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
di 21 feb 2012, 05:30
|
lees voor

iPhone redt leven

door Germa Graveland
ROTTERDAM - Een 49-jarige Rotterdamse aannemer leeft nog dankzij de mobiele telefoon in zijn borstzak. Ruim een maand geleden werd de man op de Spangesekade onder vuur genomen. Als zijn iPhone niet de eerste kogel had opgevangen, was het dodelijke projectiel in zijn hart beland.
De politie onderzoekt de auto van het slachtoffer De politie onderzoekt de auto van het slachtoffer Foto: Olivier van Det

Dat blijkt uit het politieonderzoek, dat na de aanslag werd ingesteld. „Niet een maar zes engeltjes heb ik op mijn schouder gehad”, verzucht het slachtoffer, dat uit angst voor zijn belagers niet met zijn naam in de krant wil. „De kogel ging recht door mijn telefoon heen en daarna pas mijn borst in. Mijn mobieltje werkte als rem en waarschijnlijk werd de baan zo aangepast dat er geen ernstige schade door werd aangericht.”

Na de eerste kogel werd nog vier keer gevuurd, maar doordat toen de autoruit versplinterd was, kon de schutter niet meer goed op zijn doel richten. „Ze wilden in een keer klaar zijn, vermoed ik, maar mijn iPhone redde mij. Die heeft ook een ereplekje thuis gekregen”, glimlacht de man, die uiteindelijk slechts lichtgewond raakte.

Lees meer over deze wonderbaarlijke redding in De Telegraaf van vandaag

Volg De Telegraaf ook op Facebook, op Hyves en op Google+


9.5 °C
ZZW6
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 413.94
+ / - -0.96%