Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Lichaam prins Carlos vrijdag naar Nederland

18 AUG 2010

DEN HAAG - Het stoffelijk overschot van prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme komt vrijdag vanuit Spanje naar Nederland. Dat liet de familie woensdagavond weten.

Naar verwachting zal het lichaam in de middag arriveren in de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde in Den Haag. De Oranjes en naaste vrienden kunnen daar drie dagen afscheid nemen van de prins. Er zijn in Den Haag geen mogelijkheden voor het publiek om hem de laatste eer te bewijzen.

De voormalige echtgenoot van prinses Irene is woensdagochtend in Barcelona op 80-jarige leeftijd overleden. Prins Carlos Hugo stierf aan de gevolgen van kanker. Ook na de breuk met Irene behield hij warme banden met de Nederlandse koninklijke familie. Daarom wordt hij enkele dagen in Nederland opgebaard.

Vanuit de hofstad reist het lichaam van de prins maandag door naar Piacenza in het noorden van Italië. Op woensdag wordt hij opgebaard in Parma, ook in Noord-Italië. Op dinsdag, donderdag en vrijdag kan het publiek in achtereenvolgens Piacenza en Parma afscheid nemen van Carlos Hugo.

De uitvaart vindt zaterdag 28 augustus plaats in Parma. Daar wordt de prins bijgezet in de familiecrypte in de Steccatakerk. Deze plechtigheid is alleen toegankelijk voor genodigden. Na de bijzetting zal op een later tijdstip een herdenkingsdienst plaatsvinden in Madrid. De datum hiervoor is nog niet bekend.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
OZO3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - 0.0%