Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
wo 18 aug 2010, 20:04
|
lees voor

Lichaam prins Carlos vrijdag naar Nederland

DEN HAAG - Het stoffelijk overschot van prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme komt vrijdag vanuit Spanje naar Nederland. Dat liet de familie woensdagavond weten.

Naar verwachting zal het lichaam in de middag arriveren in de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde in Den Haag. De Oranjes en naaste vrienden kunnen daar drie dagen afscheid nemen van de prins. Er zijn in Den Haag geen mogelijkheden voor het publiek om hem de laatste eer te bewijzen.

De voormalige echtgenoot van prinses Irene is woensdagochtend in Barcelona op 80-jarige leeftijd overleden. Prins Carlos Hugo stierf aan de gevolgen van kanker. Ook na de breuk met Irene behield hij warme banden met de Nederlandse koninklijke familie. Daarom wordt hij enkele dagen in Nederland opgebaard.

Vanuit de hofstad reist het lichaam van de prins maandag door naar Piacenza in het noorden van Italië. Op woensdag wordt hij opgebaard in Parma, ook in Noord-Italië. Op dinsdag, donderdag en vrijdag kan het publiek in achtereenvolgens Piacenza en Parma afscheid nemen van Carlos Hugo.

De uitvaart vindt zaterdag 28 augustus plaats in Parma. Daar wordt de prins bijgezet in de familiecrypte in de Steccatakerk. Deze plechtigheid is alleen toegankelijk voor genodigden. Na de bijzetting zal op een later tijdstip een herdenkingsdienst plaatsvinden in Madrid. De datum hiervoor is nog niet bekend.


8.7 °C
WZW6
 
files 180
93 km.
Beurs AEX
AEX 494.69
+ / - +1.84%