Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Wilders: CDA-voorzitter is enorme zeurpiet

26 AUG 2010

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders heeft donderdag uitgehaald naar waarnemend CDA-partijvoorzitter Henk Bleker. Die vindt dat de VVD en het CDA samen een kabinet moeten vormen dat „samenbindend” optreedt en „niet de samenleving uiteenspeelt” en dat de PVV die opstelling als partij die dat kabinet gedoogt, moet accepteren.

„Kan die CDA-voorzitter Bleker niet even op vakantie gaan of zo? Wat een enorme zeurpiet. En voor alle helderheid: de PVV moet helemaal niks!”, twitterde Wilders donderdagochtend. „Bleker moet heel snel ophouden met zijn partijpolitiek gespin in de media. Anders brengt hij wat mij betreft de kansen op politieke samenwerking met de PVV in gevaar”, voegde hij daaraan in een reactie aan toe.

Bleker deed zijn uitspraken woensdagavond in het tv-programma Knevel & Van den Brink. Volgens hem is uit de vele gesprekken met zijn achterban naar voren gekomen dat het CDA alleen in een kabinet moet stappen als dat er is voor alle Nederlanders en geen groepen uitsluit. „Geen splijtzwam, maar samenbinden. Dat moet gebeuren”, aldus Bleker.

De CDA-partijvoorzitter wil donderdagochtend niet reageren op de woorden van Wilders. Ook VVD-leider Mark Rutte heeft geen commentaar.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 528.65
+ / - 0.0%