Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Joran wilde familie Holloway een hak zetten

06 SEP 2010 John van de Heuvel en Bert Huisjes

LIMA - Joran van der Sloot heeft bekend de familie van Natalee Holloway te hebben opgelicht. "Ik wilde de familie van Natalee een hak zetten", geeft Joran toe in een exclusief interview aan De Telegraaf. "Haar ouders maken me al vijf jaar het leven zuur."

Please Wait ...
loading media player ...

Joran spreekt!

Foto: De Telegraaf

In het interview in zijn cel in de beruchte Castro Castro gevangenis in Peru, geeft Van der Sloot toe dat hij de familie Holloway geld afhandig maakte in ruil voor informatie over de vindplaats van het lichaam van Natalee.

Nadat de familie via een advocaat 25.000 dollar voorschot betaalde, wees Van der Sloot een willekeurige plek op Aruba aan waar het lichaam van Natalee verborgen zou liggen en week uit naar Peru. Daar ontmoette hij op 29 mei van dit jaar het Peruaanse meisje Stephany Flores, die vermoord werd teruggevonden in de hotelkamer van Van der Sloot.

Een uitgebreide zoekactie naar Natalee Holloway leverde in de tussentijd niets op. Joran loog dat hij haar begroef onder de fundamenten van een huis in de buurt van Oranjestad op Aruba, zo bekent hij in het interview. Later bleek dat deze woning in 2005 ten tijde van de verdwijning van Natalee nog niet eens was gebouwd.

"Ik wilde de familie van Natalee een hak zetten", geeft Joran tegenover deze krant toe. "Haar ouders maken me al vijf jaar het leven zuur. Toen ze aanboden te betalen voor de vindplaats van het meisje, dacht ik: waarom niet? Daar heb ik nu spijt van."

"Ik verwacht dat ik nog wel een hele tijd in Peru in de gevangenis zal zitten", aldus Joran. De eerste televisiebeelden van het interview zijn vanochtend uitgezonden in de allereerste tv-uitzending van 'Ochtendspits', de ontbijtshow van Wakker Nederland. Het volledige interview is vanavond te zien op RTL4.

Extra bewijs

De op camera opgenomen volledige bekentenis kan Van der Sloot duur komen te staan. De Amerikaanse autoriteiten hebben Van der Sloot al aangeklaagd wegens oplichting en Peru om uitlevering gevraagd. De televisiebekentenis van Joran van der Sloot kan als extra bewijs dienen. Als Van der Sloot in de Verenigde Staten schuldig wordt bevonden, kan hij tot maximaal 50 jaar worden veroordeeld.

Joran ontkent ook niet langer Stephany Flores te hebben vermoord. Hoe het wel zit vertelt hij niet. In het exclusieve interview zegt Joran nu dat hij zich tegenover de Peruaanse rechter zal verantwoorden voor de moord. Het meisje werd zwaar mishandeld en gewurgd gevonden. Na zijn arrestatie in Chili beweerde Joran dat Stephany door twee onbekende mannen om het leven werd gebracht.Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.1 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%