Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Relschoppers Haren melden zich bij politie

22 SEP 2012

HAREN - Meerdere verdachten van de rellen in Haren hebben zichzelf zaterdag op diverse politiebureaus gemeld. Ze werden daarbij vaak begeleid door hun ouders.

Foto: ANP

Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd. Hoeveel relschoppers zichzelf hebben aangegeven bij de politie, kon hij nog niet zeggen. Maar het gaat om „meerdere gevallen”. Volgens de woordvoerder kiezen de jongeren daarmee eieren voor hun geld, omdat de politie duidelijk heeft aangekondigd alle beelden van de rellen te bekijken en niet zal schromen verdachten van hun bed te lichten.

De politie heeft tijdens en na de ongeregeldheden 34 mensen gearresteerd. Politie en justitie verwachten de komende dagen meer jongeren uit het hele land te kunnen oppakken, mede op basis van de foto's en filmpjes die zijn gemaakt. Ook de relschoppers die zichzelf aangeven bij de politie, worden aangehouden. De politie heeft al diverse tips en beeldmateriaal binnengekregen. Precieze cijfers kon de zegsman nog niet geven.

Ook was nog niet te zeggen hoeveel inwoners en ondernemers aangifte bij de politie hebben gedaan van bijvoorbeeld vernieling, mishandeling, brandstichting en plundering.

Een team van 25 rechercheurs is bezig met het onderzoek naar de rellen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 528.86
+ / - +0.2%