Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Plan voor Project X in Amsterdam

24 SEP 2012

AMSTERDAM - Een oproep op Facebook voor een 'Projext X-feest' op de Amsterdamse grachten is al naar meer dan 9000 mensen verstuurd.

Ruim 475 mensen hebben al toegezegd te zullen komen naar het feest op 16 oktober, waarvan de precieze locatie later bekendgemaakt wordt. De politie doet niets aan de oproep, aangezien er geen sprake is van opruiing, meldt Het Parool.

Iedereen die op internet oproept tot geweld kan bezoek verwachten van de politie, aldus een politiewoordvoersteer tegen de krant. In dit geval is daar volgens haar echter geen sprake van.

De aankondiging van het feest leidt tot wisselende reacties op de sociale netwerkpagina. Veel mensen vinden het walgelijk om een Project X-feest te organiseren, nadat het feest in Haren compleet uit de hand liep. "Wie dan ook maar íets in het prachtige Amsterdams sloopt krijgt van mij persoonlijk een ram voor zn harses," schrijft Lotte Matola op de pagina. "Ga maar lekker in een of ander debiel dorp rellen, wij houden hier alleen van échte feestjes. Doei."

Anderen willen wel een feestje, maar geen rellen. "Mensen die naar Project X Amsterdam gaan is geweldig. Maar als je komt om te rellen kan je beter thuis blijven!" schrijft Berkay Memik. Toch zijn er mensen die weinig goeds in de zin lijken te hebben. "SLOPEN!!!!!!!!!!!!" schrijft ene Hans Blieb. En later: "lekker al die vervloekte draaiorgels mollen!!"

De locatie en tijd van het feest worden binnenkort bekendgemaakt, zo staat te lezen op de pagina. "Het is wel handig een boot te hebben, maar op de kade wordt het ook een groot feest."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%