Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Toplonen corporaties aangepakt

26 SEP 2012

AMSTERDAM - Minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) wil in de toekomst verschillende plafonds voor de salarissen voor corporatiebazen. Ze moet nog even wachten tot de nieuwe wet voor topinkomens door de Eerste Kamer is, dan kan ze een regeling aan die wet ophangen.

Minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken).
Minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken).
Foto: ANP

Ze gaat die regeling echter nu al voorbereiden, aldus haar woordvoerder woensdag. Spies liet recent al weten extra moeite te hebben met de salarissen van de topmensen van juist kleinere woningcorporaties. Die vindt ze nogal eens 'ongepast'. De verhouding tussen de omvang van de corporatie en salaris is her en der behoorlijk zoek, constateerde ze.

De nieuwe wet op zich kan een fatsoenlijke verhouding tussen grootte en complexiteit van een corporatie en het salaris van de directeur niet garanderen, maar met een speciale regelingen kunnen de zaken volgens Spies toch meer in evenwicht worden gebracht, althans bij nieuwe contracten. Het is het ministerie een doorn in het oog dat er bijvoorbeeld een directeur is met een corporatie van 4000 huizen, die evenveel (215.000 euro) verdient als zijn collega van een corporatie met 25000 huizen.

Spies spreekt donderdag in Utrecht tijdens een bijeenkomst van de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.2 °C
Z2
Beurs AEX
AEX 526.29
+ / - +0.39%