Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
do 16 aug 2012, 12:41
|
lees voor

OM staakt vervolging Jason Halman

ROTTERDAM - Jason Halman, die zijn broer Gregory vorig jaar november om het leven bracht, moet worden ontslagen van rechtsvervolging. Dat bepleitte het Openbaar Ministerie donderdag. De rechtbank stelt hem voorlopig op vrije voeten.
Gregory Halman Gregory Halman Foto: Henk Seppen

Jason, die zijn broer vorig jaar neerstak na een ruzie om een radio die te hard stond, hoeft alleen nog even naar de gevangenis om zijn spullen om te halen en mag daarna naar huis. Hij zei tijdens de rechtszaak dat hij wil meewerken aan reclassering.

Het OM neemt het advies van het Pieter Baan Centrum over om de jongere broer niet te vervolgen. Volgens het Pieter Baan Centrum kwam Jason tot zijn daad omdat hij in een psychose was geraakt, zo werd duidelijk tijdens de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak in Rotterdam tegen de verdachte. De psychose zou onder meer zijn veroorzaakt door cannabisgebruik.

Gregory speelde honkbal op het hoogste niveau in de Verenigde Staten. Hij behaalde in 2007 met Nederland de Europese titel. De honkbalwereld was vorig jaar in shock na het nieuws over zijn dood.

De uitspraak is op 30 augustus, maar Jason mag nu dus al naar huis.

Volg de laatste ontwikkelingen in de rechtszaal via de Twitterfeed van De Telegraaf-verslaggeefster Saskia Belleman.


7.6 °C
ZW6
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 472.17
+ / - -0.01%