Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

Jogger bij Eikenhorst in de boeien

09 APR 2009 Menzo Willems

WASSENAAR - Jogger Erik van Zijll de Jong, die zijn fiets wilde vastmaken aan het hek vlak bij landhuis De Eikenhorst van prins Willem-Alexander en prinses Máxima, is door de Koninklijke Marechaussee in de boeien geslagen omdat hij zich niet kon identificeren.

Daarna werd hij overgedragen aan de Wassenaarse politie, die hem vrijliet nadat zijn vader zijn rijbewijs naar het bureau had gebracht.

De Wassenaarse postbesteller Van Zijll de Jong voelt zich door het optreden van de militaire bewakers van De Eikenhorst zo vernederd dat hij een klacht heeft ingediend bij de marechaussee. Hij overweegt ook naar de Nationale ombudsman te stappen.

"Ik werd door drie man overmeesterd, hardhandig in de boeien geslagen en moest anderhalf uur met mijn handen op mijn rug op een stoel zitten in een gebouwtje op het terrein van het landhuis. Dat is toch buiten alle proporties."

Van Zijll geeft toe dat hij zijn fiets niet bij het hek had mogen zetten omdat het verboden gebied is. "Daarom heb ik meteen aangeboden mijn fiets ergens anders neer te zetten, maar omdat ik geen identiteitsbewijs kon laten zien, werd ik in de boeien geslagen. Ik heb nog steeds pijn in mijn rechterhand en pols, waardoor ik niet kan tennissen en golfen." De Koninklijke Marechaussee geeft toe de Wassenaarder in de boeien te hebben geslagen.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
2.2 °C
ZZO2
Beurs AEX
AEX 459.31
+ / - +1.06%