• Premium
 • Binnenland
  • Prinsjesdag 2015
 • Buitenland
 • Opmerkelijk
 • Horoscoop
 • TV
 • Specials
  • Vakantie
  • Top Employers
 • Weer

Serene rust bij graf prins Friso

Bijna 50 bloemstukken en kransen sieren het graf van prins Friso.
 

Veel tv-kijkers voor Friso

De nieuwsuitzendingen van de NOS en RTL trokken veel kijkers.
 

'Hij liet vrienden nooit vallen'

"Prins Friso was altijd oprecht", zei de dominee tijdens de uitvaart.
 

Prins Friso begraven

De uitvaart van prins Friso was vrijdag rond 16.30 uur afgelopen. Na de dienst, die ongeveer een uur duurde, liep de koninklijke familie van de Stolpkerk terug naar kasteel Drakensteyn.
 

Vlag Paleis Soestdijk halfstok

De vlag van paleis Soestdijk hangt halfstok op de dag dat afscheid wordt genomen van prins Friso
 

Afscheid van Friso

VIDEO Florian Moosbrugger is vanmiddag zeer waarschijnlijk aanwezig bij de begrafenis van prins Friso in Lage Vuursche. Prins Friso krijgt een laatste rustplaats op het kerkhof van de Stulpkerk vrijwel recht tegenover Kasteel Drakensteyn, waar hij zijn jeugd doorbracht.  
 

Friso herdacht in Lech

In het Oostenrijkse Lech is donderdag prins Friso herdacht tijdens een mis in de openlucht. De dienst werd 's middags gehouden bij de kleine Sankt Nikolauskerk, op ruim 1700 meter hoogte in de bergen.
 

College niet naar uitvaart

Burgemeester Mark Röell van Baarn en de Baarnse wethouders gaan niet naar de uitvaart van prins Friso.
 

Geen feest Lage Vuursche

Het Houthakkersfeest in Lage Vuursche gaat zaterdag niet door. Dat heeft de organisatie besloten.
 

Nieuwe foto's Friso vrijgegeven

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft twee nieuwe foto's vrijgegeven van prins Friso. De foto's zijn namens Friso's weduwe prinses Mabel openbaar gemaakt.
 

Ministerraad versoberd wegens uitvaart prins

De ministerraad krijgt vrijdag een versoberd karakter in verband met de uitvaart van prins Friso. Dat liet de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag weten.  
 

Prins Friso overleden

Prins Friso is maandagmorgen overleden. De tweede zoon van prinses Beatrix lag lang 17 maanden in coma na een ski-ongeluk in Lech.
 

Reacties uit Lage Vuursche

VIDEO Eigenlijk iedereen in Lage Vuursche wist het al. Wanneer prins Friso zou overlijden, dan wilde hij terug naar huis. Terug naar de plek van zijn gelukkige eerste jeugdjaren die hij daar op kasteel Drakensteyn doorbracht.
 

Logisch dat Friso terugkomt

Voor de één een verrassing, voor de ander eigenlijk logisch dat prins Friso in de gemeente Baarn wordt begraven. Inwoners van het dorp reageren woensdag wisselend op de komst van een lid van de koninklijke familie.
 

Begrafenis Friso 'breuk met traditie'

De begrafenis van prins Friso in Lage Vuursche vormt volgens deskundige Cees van Raak „een breuk met een eeuwenoude uitvaarttraditie in het Huis van Oranje-Nassau”.  
 

Kerk Lage Vuursche trekt nu al bekijks

Rond de Stulpkerk in Lage Vuursche (gemeente Baarn), waar vrijdag prins Friso wordt begraven, was het dinsdagavond al een komen en gaan van belangstellenden.
 

Begrafenis op vrijdag

Uitvaart Friso in besloten kring

Prins Friso wordt aankomende vrijdag in besloten kring begraven in Lage Vuursche. De dienst in de Stulpkerk zal worden geleid door dominee Carel ter Linden.  
 

Vlaggen halfstok bij begrafenis

De vlaggen op gebouwen van de rijksoverheid, provincies en gemeenten gaan vrijdag halfstok voor de begrafenis van prins Friso. Dat heeft minister-president Mark Rutte besloten.  
 

Steun voor familie

Bij paleis Huis ten Bosch is het nog steeds een komen en gaan van mensen die de koninklijke familie steun komen betuigen.
 

Duizenden condoleances

De eerste dag na het overlijden van prins Friso zijn al tienduizenden berichten achtergelaten in verschillende condoleanceregisters op internet.
 

Friso donderdag herdacht in Lech

Prins Friso wordt donderdag in Lech herdacht tijdens een bergmis. De dienst vanwege Maria Hemelvaart stond al gepland. Dat heeft een woordvoerster van het parochiebestuur van de Sint Nikolauskerk dinsdag laten weten.  
 

Familie skivriend zwijgt

De hoteliersfamilie Moosbrugger in Gasthof Post in het Oostenrijkse Lech, waar de koninklijke familie al jaren op skivakantie gaat, was niet bereikbaar.
 

Molens in rouwstand

Molens in Nederland zullen hun wieken zo snel mogelijk in de rouwstand zetten, nu prins Friso is overleden.
 

DOSSIER

Wat er gebeurde in Lech

Prins Johan Friso kwam op 17 februari in het Oostenrijkse Lech onder een lawine terecht en liep daardoor een ernstige hersenbeschadiging op. Wat gebeurde er in Lech?  
 

DOSSIER

Hoe ging de behandeling?

Prins Johan Friso kwam op 17 februari in het Oostenrijkse Lech onder een lawine terecht en liep daardoor een ernstige hersenbeschadiging op. Hoe verliep de behandeling?  
 

DOSSIER

Weer terug in Nederland

Prins Johan Friso kwam op 17 februari in het Oostenrijkse Lech onder een lawine terecht en liep daardoor een ernstige hersenbeschadiging op. Wat gebeurde er terug in Nederland?  
 

'Overlijden onverwacht'

Het overlijden van prins Friso kwam maandagochtend onverwacht.
 

Condoleanceregister al vol

Nog geen half uur nadat het overlijden van prins Friso bekend was gemaakt, stroomde Condoleance.nl al vol.
 

'Lichaam kon 't niet meer aan'

„Het lijkt erop dat het lichaam het niet meer aankon. Wat nu vooral past is medeleven met de familie”, zegt neuroloog en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie Bernard Uitdehaag maandag in reactie op het overlijden van prins Friso.  
 

Rutte: overlijden 'intens verdrietig'

Premier Mark Rutte noemt het overlijden van prins Friso in een eerste reactie „intens verdrietig”.  
 

Burgemeester Lech diep geraakt

Burgemeester Muxel van Lech is diep geraakt door het overlijden van prins Friso.  
 
 • rss Alles over Prins Friso
2.0 °C
O4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 391.86
+ / - +2.42%