Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

SP waarschuwt Shell, Philips en Unilever

26 AUG 2012

BRUSSEL - Als de SP na de verkiezingen in de regering komt, dan kunnen bedrijven als Shell, Philips en Unilever hun borst nat maken. De partij van Emile Roemer wil extra belasting heffen bij grote bedrijven.

Dennis de Jong.
Dennis de Jong.
Foto: TLG

Dat zegt SP-Europarlementariër Dennis de Jong tegen nu.nl. Volgens De Jong wordt het midden- en kleinbedrijf in het huidige beleid te zwaar belast. "Ik kan kastenvol regeltjes noemen die er in Brussel doorkomen omdat grote bedrijven daarvoor lobbyen, maar waar kleine bedrijven de dupe van worden. Wij zeggen: waar de grote winsten zitten, bij de grote bedrijven, dáár kun je belasting heffen. Shell, Philips en Unilever, die gaan last van ons hebben. Die gaan meer betalen."

De Jong pleit er verder voor om zo snel mogelijk een einde maken aan de gesloten belastingverdragen die Nederland met omringende landen heeft afgesloten. Ons land is nu een belastingparadijs en dat moet stoppen, aldus de Europarlementariër. Er zitten volgens hem staten tussen die niet of nauwelijks belasting wordt geheven, "waardoor grote bedrijven uit andere landen via Nederland de winsten kunnen doorsluizen."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.4 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 516.6
+ / - -0.59%
Meer Premium