Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

‘Telegraaf-lezer koos VVD’

14 SEP 2012

Telegraaf-lezers hebben in meerderheid op de VVD gestemd. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond op de dag van de Tweede Kamerverkiezingen. Aan de peiling deden 12.000 mensen mee. Van de Telegraaf-lezers stemde 34% op de partij van Mark Rutte. De liberalen waren ook favoriet bij lezers van het Financieele Dagblad (43%), NRC (28%), het AD (27%), Metro (23%) en Sp!ts (23%).

De klassieke tegenstelling tussen de politieke voorkeur van lezers van De Telegraaf en die van de Volkskrant blijkt bij de ondervraagden nog altijd springlevend. Koos van de Telegraaf-lezers slechts 16% voor de PvdA, bij de Volkskrant-lezers was de partij van Diederik Samsom favoriet met 37% van de stemmen. Slechts 16% van de Volkskrant-lezers stemde op de VVD. De PvdA was ook de grootste bij lezers van NRC Next (31%), Het Parool (30%) en Trouw (34%).

Van de middenpartijen kon de PVV vooral op steun rekenen bij lezers van De Telegraaf (24%), deed het CDA het goed onder Trouw-lezers (23%) en kozen veel NRC Next-lezers voor D66 (20%). Voor de SP, ChristenUnie en GroenLinks vielen er geen uitschieters te noteren.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
4.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 461.83
+ / - +0.55%
Meer Premium