Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

VVD-senator: laat De Jager minister blijven

22 SEP 2012

DEN HAAG - VVD-senator Heleen Dupuis zou het een goed idee vinden als minister Jan Kees de Jager van Financiën minister zou blijven in een kabinet van VVD en PvdA waar zijn eigen partij, het CDA, niet aan meedoet. Ze deed die suggestie zaterdag in TROS Kamerbreed.

De Jager geniet volgens haar steun in een groot deel van de Kamer en kent bovendien de dossiers van de eurocrisis en de wegen en netwerken in Brussel zeer goed. Volgens Dupuis is het staatsrechtelijk mogelijk om een minister in een kabinet te houden terwijl zijn partij niet in de regering zit.

PvdA-senator en oud-minister Guusje ter Horst voelt niet voor het idee van Dupuis. Ze ziet geen noodzaak om de CDA-minister te laten zitten.

Ter Horst zei te hopen dat ze niet gevraagd wordt nog weer eens minister te worden. Zij vindt dat de PvdA-ministers tussen de 40 en 50 jaar oud moeten zijn. „Als ze me vragen betekent dat dat ze iemand willen met ervaring en dan zal het moeilijk zijn nee te zeggen. Maar ik hoop niet dat ze me vragen.”

De 60-jarige Ter Horst was minister van Binnenlandse Zaken van februari 2007 tot 2010, in het kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.2 °C
Z2
Beurs AEX
AEX 526.29
+ / - +0.39%
Meer Premium