Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Bijzondere vondst tussen kippeneieren

20 AUG 2009

BARNSTAPLE - Een zesjarige jongen uit het Britse Barnstaple ging in zijn achtertuin op zoek naar kippeneieren. Hij kwam echter met iets heel anders terug.

Josh Chapple vond naats zijn achterdeur een meteoriet. De zwartglanzende steen van 6 bij 4 centimeter kwam na de meteorenregen van vorige week. Het kind dacht eerst dat hij een stukje steenkool had gevonden. De meteoriet lag naast de achterdeur, omringd door diverse brandplekken. ''Zoiets heb ik nog nooit eerder gezien. Het was zwart en glinsterend'', vertelt Josh.

De moeder van het jongetje, Sarah Chapple, bleef wakker tijdens de meteorenregen. Helaas kon ze bijna niets zien door de slechte weersomstandigheden. Toen Josh het stukje gesteente aan zijn moeder liet zien, had Sarah al een vermoeden dat het om een meteoriet zou kunnen gaan. ''We vonden foto's van meteorieten op internet, die mensen elders in de wereld hebben gevonden. De meteorieten op de foto leken precies op die van ons'', aldus Sarah.

De vader Josh, Andrew, zei tegen zijn zoon dat hij foto's moest maken van de vindplek en hij grapte tegen zijn zoon dat hij moest uitkijken voor aliens.

De familie zal overigens niet veel aan het stukje steen verdienen. Op Ebay worden dergelijke kleine meteorieten aangeboden voor zo'n 15 pond, meldt Daily Mail.Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
W1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%