Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Conservatieve senator VS stapt op

06 DEC 2012

WASHINGTON - De Amerikaanse politicus Jim DeMint, die wordt beschouwd als een van de meest conservatieve politici in Washington, verlaat de Senaat. Hij gaat leiding geven aan de rechtse denktank Heritage Foundation. Dat meldden Amerikaanse media donderdag.

Foto: Reuters

DeMint, die hielp de uiterst conservatieve beweging Tea Party op te zetten, zit sinds 8 jaar in de Senaat namens de staat South Carolina. Hij vertrekt in januari.

Niet alleen Democraten, maar ook menig Republikein zal met opluchting hebben kennisgenomen van het besluit van DeMint om zijn functie neer te leggen. De senator deinsde er niet voor terug om zich te profileren en te manifesteren ten koste van zijn Republikeinse collega's.

Eerder deze week zorgde hij nog voor de nodige ophef door fel uit te halen naar de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, nadat die een voorstel had gedaan om de impasse rond de zogenoemde 'fiscal cliff' te doorbreken, de begrotingsellende die dreigt als Democraten en Republikeinen het niet eens worden over bezuinigingen en belastinghervormingen.

1.6 °C
NNO1
Beurs AEX
AEX 449.6
+ / - -0.88%