Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Conservatieve senator VS stapt op

06 DEC 2012

WASHINGTON - De Amerikaanse politicus Jim DeMint, die wordt beschouwd als een van de meest conservatieve politici in Washington, verlaat de Senaat. Hij gaat leiding geven aan de rechtse denktank Heritage Foundation. Dat meldden Amerikaanse media donderdag.

Foto: Reuters

DeMint, die hielp de uiterst conservatieve beweging Tea Party op te zetten, zit sinds 8 jaar in de Senaat namens de staat South Carolina. Hij vertrekt in januari.

Niet alleen Democraten, maar ook menig Republikein zal met opluchting hebben kennisgenomen van het besluit van DeMint om zijn functie neer te leggen. De senator deinsde er niet voor terug om zich te profileren en te manifesteren ten koste van zijn Republikeinse collega's.

Eerder deze week zorgde hij nog voor de nodige ophef door fel uit te halen naar de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, nadat die een voorstel had gedaan om de impasse rond de zogenoemde 'fiscal cliff' te doorbreken, de begrotingsellende die dreigt als Democraten en Republikeinen het niet eens worden over bezuinigingen en belastinghervormingen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.0 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%