Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

Oppositie wijst dialoog met Mursi af

07 DEC 2012

CAIRO - De oppositie in Egypte legt de oproep van president Mohamed Mursi tot een nationale dialoog naast zich neer. Dat heeft het Nationaal Heilsfront, waarin oppositiepartijen zich hebben verenigd, vrijdag laten weten. Het overleg had zaterdag in het presidentieel paleis in Caïro moeten plaatshebben.

Mohamed Mursi
Mohamed Mursi
Foto: Reuters

Mursi riep donderdagavond in een tv-toespraak op tot de dialoog. Die zou moeten leiden tot overeenstemming over de koers van het land na het referendum over de ontwerpgrondwet, dat op 15 december wordt gehouden. In Egypte is het onrustig sinds Mursi vorige maand het in een decreet de rechterlijke macht vrijwel onmogelijk maakte beslissingen van hem te toetsen.

De oppositie verwijt de president eerdere oproepen tot oplossingen te hebben genegeerd. De onrust in Egypte bereikte deze week een hoogtepunt toen voor- en tegenstanders van Mursi slaags raakten. Er vielen zeven doden en 600 mensen raakten gewond.

Het Nationaal Heilsfront zei dat Mursi het Egyptische volk verdeelt. Mursi is volgens hen president van de partij, terwijl hij president van de Egyptenaren hoort te zijn.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
6.6 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 462.11
+ / - 0.0%