Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Kaart 100 jaar onderweg

07 DEC 2012

Een ansichtkaart heeft voor opgetrokken wenkbrauwen gezorgd bij de Engelsman Keith Potter. Het bezorgde kaartje bleek al 100 jaar onderweg te zijn naar de vorige bewoner van zijn boerderij.

Dit meldt de Daily Mail. "De kaart is nog met de hand gestempeld op een postkantoor en verstuurd in januari 1912,” legt een postzegelexpert uit. "Op de postzegel staat Koning George V. met zowel een nieuwe als een oude stempel.” De man vermoedt dat de kaart in een machine vast is komen te zitten. “Er wordt wel vaker oude post ontdekt als de sorteermachines worden vervangen."

Vanwege de late bezorging is een afspraak tussen moeder en dochter 100 jaar geleden aardig in het water gevallen. Op de kaart staat geschreven: "Lieve V. Als je niks anders van ons hoort dan kun je de pony naar Chippenham brengen en op ons wachten bij JW Daniels. We zien je daar rond vier uur. Liefs je moeder."

Een woordvoerder van de Britse Royal mail heeft er een andere verklaring voor. "Onze sorteermachines worden regelmatig gecontroleerd, dus vermoedelijk is de kaart opnieuw door iemand verstuurd."
 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
WZW5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%