Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Khaled Meshaal
Khaled Meshaal
Foto: afp

Hamasleider voor het eerst in Gazastrook

07 DEC 2012

LONDEN - De politieke leider van Hamas, Khaled Meshaal, is vrijdag voor het eerst op bezoek in de Gazastrook. Samen met zijn plaatsvervanger Mussa Abu Marzuk en enkele hoge ambtenaren werd hij onthaald door duizenden Palestijnen. Dat meldde de BBC vrijdag.

Meshaal is geboren op de Westelijke Jordaanoever en verhuisde op 11-jarige leeftijd naar Koeweit. Hij woonde lange tijd in Damascus. Meshaal is medeoprichter van de Hamasbeweging, die in de Gazastrook aan de macht is, en is sinds 2004 politiek leider.

De Gazastrook heeft hij nooit eerder bezocht. Naar verluidt kuste Meshaal de grond toen hij de grens overstak. Zijn bezoek volgt op de wapenstilstand, die 2 weken geleden een einde maakte aan de vijandelijkheden tussen Israël en Hamas.

Zaterdag zal de leider spreken bij een massabijeenkomst. Hij zal ook een bezoek brengen aan het huis van Hamasoprichter sjeik Ahmed Jassin. Een bezoek aan het huis van Ahmed al-Jaabari, de commandant die om het leven kwam door een aanval van Israël, is ook gepland.

Meshaal zei te hopen dat hij martelaar wordt op het Palestijnse grondgebied. Zijn bezoek duurt 3 dagen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%