Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Oproep Ban Ki-moon aan Veiligheidsraad

07 DEC 2012

ISLAHIYE - De internationale gemeenschap en de Veiligheidsraad moeten gezamenlijk tot beslissende actie komen om het conflict in Syrië te beëindigen. Deze oproep deed VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon vrijdag na een bezoek aan een vluchtelingenkamp in de Turkse grensstad Islahiye.

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon bezoekt een vluchtelingenkamp in Turkije
VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon bezoekt een vluchtelingenkamp in Turkije
Foto: AFP

Hij voegde eraan toe dat alleen een politieke oplossing het geweld kan stoppen. „Het militaire pad is een doodlopend pad. Het vult de straten met meer bloed, het vult vluchtelingenkampen met meer tranen”, zei hij.

Bans bezoek kwam na internationale waarschuwingen aan het regime van president Bashar al-Assad om geen chemische wapens te gebruiken om de opstand te onderdrukken. De VN-chef zei dat het gebruik van chemische wapens om de opstand te bestrijden „een schandalige misdaad” zou zijn.

„Onlangs kregen we het verontrustende nieuws dat de Syrische regering bezig is met voorbereidingen om chemische wapens te gebruiken. Maar we hebben hiervan geen bevestiging”, voegde hij eraan toe. In een brief aan Assad heeft hij erop aangedrongen „chemische wapens onder alle omstandigheden niet te gebruiken” en waarschuwde hij dat dit „grote consequenties zal hebben”.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%