Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Linksonder de twee dj`s die de grap uithaalden
Linksonder de twee dj's die de grap uithaalden
Foto: EPA

'Verpleegster Kate Middleton pleegt zelfmoord na 'grap'

07 DEC 2012

LONDEN - De verpleegster door wie vertrouwelijke informatie over de zwangerschap van Kate Middleton werd vrijgegeven, zou zelfmoord gepleegd hebben. Ze werd in de maling genomen door twee Australische radiopresentatoren.

Dat meldt The Daily Mail. De vrouw werkte in het King Edward VII-ziekenhuis en werd eerder deze week in de maling genomen door twee Australische radiopresentatoren die zich voordeden als koningin Elisabeth en prins Charles. De verpleegster trapte in de valstrik en verbond de dj's door met een collega die vervolgens vertrouwelijke informatie prijsgaf over Kate Middleton. Het interview van de dj's werd wereldnieuws, ze boden later hun excuses aan voor de 'grap'.

Vrijdagmorgen is het levenloze lichaam van de verpleegster aangetroffen in haar woning in Londen. Instanties onderzoeken momenteel de omstandigheden van het overlijden, vermoedelijk heeft de vrouw zelfmoord gepleegd. Het ziekenhuis heeft de plotselinge dood van de medewerkster bevestigd. "Met verdriet bevestigen we het tragische overlijden van onze werkneemster Jacintha Saldanha. Ze heeft meer dan vier jaar in ons ziekenhuis gewerkt en was een goede verpleegster en gerespecteerd collega."

De vrouw was getrouwd en moeder van twee kinderen. Het ziekenhuis had geen disciplinaire maatregel tegen haar genomen, maar volgens bronnen van de BBC was zij ,,zeer eenzaam en verward'' als gevolg van het incident.

Kate, die veel last had van zwangerschapsmisselijkheid, is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. De hertogin van Cambridge en prins William verwachten hun eerste kind. Het ziekenhuis wil de protocollen aanscherpen voor het telefonisch verstrekken van informatie. Kate en William hebben in een verklaring laten weten ,,diep bedroefd'' te zijn om de dood van de verpleegster. Zij hadden geen klacht ingediend bij het ziekenhuis waar Kate zich uitstekend verzorgd voelde.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%