Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Radiostation schorst dj's

07 DEC 2012

SYDNEY - De Australische radiozender 2DayFM heeft de twee dj’s geschorst die verantwoordelijk zijn voor de grap die indirect leidde tot de vermoedelijke zelfmoord van een Britse verpleegster van het Koning Edward VII-ziekenhuis.

Foto: REUTERS

Mel Greig en Michael Christian zijn voor onbepaalde tijd op non-actief gezet, zo staat in een verklaring op de Facebook-pagina van 2DayFM. Beiden zouden diep geschokt zijn door het tragische nieuws. De zender wordt ondertussen overstelpt met negatieve reacties. Zo wordt de twee dj's verweten dat zij bloed aan hun handen hebben.

Greig en Christian belden eerder deze week naar het Koning Edward VII-ziekenhuis, waar de Britse koninklijke familie zich bij voorkeur laat behandelen. Ze deden zich aan de telefoon voor als koningin Elizabeth II en kroonprins Charles en vroegen naar prinses Kate, die in het ziekenhuis lag wegens zwangerschapsmisselijkheid. De nietsvermoedende verpleegster Jacintha Saldanha trapte erin en verbond de twee door met een collega die medische informatie verstrekte.

Het interview van de dj's werd wereldnieuws. Ze boden later hun excuses aan voor de 'grap', maar verpleegster Saldanha was volgens bronnen van de BBC,,zeer eenzaam en verward'' als gevolg van het incident. Vrijdag werd haar levenloze lichaam gevonden. Volgens Britse media is er waarschijnlijk sprake van zelfmoord.

1.0 °C
O3
Beurs AEX
AEX 449.6
+ / - -0.88%