Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

Duitsland haalt uit naar Berlusconi

11 DEC 2012

BERLIJN - De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle heeft Silvio Berlusconi dinsdag gewaarschuwd voor zijn uitspraken over Duitsland. De oud-premier van Italië uitte kritiek op de Italiaanse regering, die zich volgens hem in het economische beleid liet dicteren door Duitsland. Westerwelle verwijt Berlusconi Duitsland te gebruiken voor zijn verkiezingscampagne.

Foto: AP

„De Duitse regering zal zich niet met verkiezingscampagnes bemoeien”, zei Westerwelle. „Maar het is niet de bedoeling dat Duitsland onderdeel wordt gemaakt van een populistische verkiezingscampagne. Duitsland noch Europa is de oorzaak van de huidige problemen in Italië.”

Hij reageerde op uitspraken die Berlusconi deed op zijn eigen televisiezender Canale Cinque: „De regering heeft het op Duitsland gerichte beleid gevolgd dat Europa andere staten heeft proberen op te leggen en ze heeft een crisissituatie gecreëerd die veel slechter is dan toen wij aan de macht waren.”

Monti volgde eind vorig jaar de door seks- en fraudeschandalen geplaagde Berlusconi op om Italië voor een faillissement te behoeden. De oud-premier steunde het beleid van Monti tot eind vorige week.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
9.9 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 466.67
+ / - 0.0%