Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Duitsland haalt uit naar Berlusconi

11 DEC 2012

BERLIJN - De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle heeft Silvio Berlusconi dinsdag gewaarschuwd voor zijn uitspraken over Duitsland. De oud-premier van Italië uitte kritiek op de Italiaanse regering, die zich volgens hem in het economische beleid liet dicteren door Duitsland. Westerwelle verwijt Berlusconi Duitsland te gebruiken voor zijn verkiezingscampagne.

Foto: AP

„De Duitse regering zal zich niet met verkiezingscampagnes bemoeien”, zei Westerwelle. „Maar het is niet de bedoeling dat Duitsland onderdeel wordt gemaakt van een populistische verkiezingscampagne. Duitsland noch Europa is de oorzaak van de huidige problemen in Italië.”

Hij reageerde op uitspraken die Berlusconi deed op zijn eigen televisiezender Canale Cinque: „De regering heeft het op Duitsland gerichte beleid gevolgd dat Europa andere staten heeft proberen op te leggen en ze heeft een crisissituatie gecreëerd die veel slechter is dan toen wij aan de macht waren.”

Monti volgde eind vorig jaar de door seks- en fraudeschandalen geplaagde Berlusconi op om Italië voor een faillissement te behoeden. De oud-premier steunde het beleid van Monti tot eind vorige week.

7.9 °C
ONO2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 459.75
+ / - +0.51%