Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Wikipedia

Turks dorp overspoeld met doemdenkers

11 DEC 2012

Sirince - Het Turkse dorp Sirince wordt overspoeld met mensen die denken dat op 21 december de aarde vergaat. De doemdenkers zien in de plaats een toevluchtsoord, die hen veiligstelt voor het einde der tijden.

Genoeg reden dus voor Mehmet Görmez, het hoofd van het Turkse directoraat van Religieuze Zaken,  om een oproep te doen. Görmez waarschuwt mensen via Twitter zich vooral niet gek te laten maken door alle aandacht voor 21 december 2012. Veel mensen geloven dat op die dag de aarde zal vergaan, omdat de Maya-kalender dan eindigt.

Sirince is tot dusverre blij met de grote toestroom van pelgrims. Hotels, restaurants en reisorganisaties spelen slim in op alle heisa. Zo worden er allerlei speciale activiteiten verzonnen en ziijn er al speciale ‘dag des oordeels’ menu’s, waarbij cennet kebabi (hemel kebap) wordt geserveerd.

Mensen die geloven dat de wereld vergaat, zoeken ook hun heil in het Franse dorpje Bugarach, verstopt in een hoekje van de Pyreneeën. Het dorp wordt van 19 tot 23 december afgesloten zelfs afgesloten uit vrees van de autoriteiten voor de komst van pelgrims.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.5 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 530.35
+ / - +0.5%