Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Belgische scheidsrechter mishandeld

11 DEC 2012

KNOKKE-HEIST - Een Belgische scheidsrechter is maandag tijdens een zaalvoetbalwedstrijd ernstig mishandeld. De 54-jarige man is hard tegen de grond geslagen en zit nu thuis met kapotte knie.

Foto: Nieuwsblad.be

De mishandeling gebeurde in de slotminuut van het duel tussen NV Nation Boys en ZVC De Bobo’s in Knokke-Heist. Toen scheidsrechter Joseph Castelein een uitbal toekende aan de tegenpartij, sloegen de stoppen door bij een speler van Nation Boys.

“Hij vroeg me eerst of ik een bril nodig had. Daarom gaf ik hem een gele kaart. Zijn broer, die in dezelfde ploeg speelt, trapte daarop een bal in mijn richting. Toen ik hem daar ook een gele kaart voor gaf, sloegen de stoppen bij die eerste helemaal door. Hij stormde op mij af en haalde verschillende keren uit”, zo vertelt de arbiter aan het Nieuwsblad.

Castelein is bij het incident hard op zijn knie gevallen en kan zeker twee weken niet werken. Hij overweegt te stoppen met fluiten. “Ik ga echt niet op mij laten slaan voor 16 euro. Ik ben al twintig jaar scheidsrechter en heb zoiets nog nooit meegemaakt.” Het doet hem bovendien pijn dat de mishandeling gebeurde uitgerekend op de dag dat de doodgeslagen grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd gecremeerd. “Daar sta je dan toch even bij stil.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 528.58
+ / - +0.15%