Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Teeven doet niks tegen 'paspoort' illegalen

11 DEC 2012

DEN HAAG - Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) is niet van plan de gemeente Amsterdam aan te pakken om de website paspoortamsterdam.nl waarop illegalen terechtkunnen voor advies en informatie over hun rechten.

Fred Teeven
Staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie)
Foto: ANP

„Dat kan ik niet, ik heb die mogelijkheid niet. En het paspoort van Amsterdam is niets nieuws, dat was er in 2011 ook al. Nu is het digitaal gegaan”, zei Teeven in het vragenuurtje in reactie op PVV-Kamerlid Sietse Fritsma. Die eiste dat Teeven de gemeente Amsterdam zou aanpakken. Volgens Fritsma laat Teeven voortdurend over zich heen lopen en wordt hij „gekleineerd' door de „naïeve linkse bestuurders” in Amsterdam die proberen de vertrekplicht voor illegalen te omzeilen.

VVD en PvdA hebben in het regeerakkoord afgesproken dat illegaliteit strafbaar wordt, maar hoe is nog niet duidelijk. Teeven komt binnenkort met een wetsvoorstel. Handhaving van een verbod op iIlegaliteit zal een zaak zijn van het Openbaar Ministerie en niet van gemeenten. „Een lokale bestuurslaag heeft een eigen verantwoordelijkheid, maar als ze zich willen uitlaten over iets waar ze niet over gaan, dan gaan ze er doodeenvoudig niet over. Ik kan me heel druk en emotioneel maken over dingen, maar ook rustig mijn werk doen en doen wat met de PVV niet lukte.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%