Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Ravi Shankar, inspirator van The Beatles dood

12 DEC 2012

SAN DIEGO - Ravi Shankar, een Indiaas musicus en sitarspeler is woensdag op 92-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in San Diego.

Foto: EPA

Shankar werd wereldberoemd als een van de inspirators van The Beatles. Hij ontmoette hen in 1966, toen The Beatles op reis waren in India. Daar was Shankar toen al heel beroemd. Shankar leerde George Harrison sitar spelen, waardoor de sitar werd geïntroduceerd in de westerse popmuziek. The Beatles noemden hem later „the godfather of world music”. Samen met Harrison organiseerde Shankar in 1971 het eerste benefietconcert in de geschiedenis van de popmuziek: The Concert for Bangladesh.

Ook was hij een van de artiesten die optrad tijdens het legendarische Woodstockfestival in 1969, samen met artiesten als Jimi Hendrix, Janis Joplin en Santana.

Shankar won 3 Grammy's, de prestigieuze Amerikaanse muziekprijs. In India werd hij onderscheiden met de hoogste Indiase burgerlijke onderscheiding. Shankar is ook bekend als de vader van Norah Jones, een Amerikaanse jazzzangeres.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.1
+ / - -0.88%