Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Afscheidsbriefje Britse zuster

12 DEC 2012

BRISTOL - De Britse verpleegster Jacintha Saldanha, die na een uit de hand gelopen radiograp zelfmoord pleegde, blijkt een afscheidsbriefje te hebben achterlaten.

Ben Barboza met zijn dochter Lisha.
Ben Barboza met zijn dochter Lisha.
Foto: Reuters

De inhoud van de brief is niet bekendgemaakt, maar naar verluidt was het schrijven gericht aan haar man Ben Barboza (49) en haar kinderen Junal (17) en Lisha (14). Aangenomen wordt dat de 49-jarige Jacintha zichzelf van het leven beroofde vanwege de radiograp van twee Australische dj’s. Die belden naar  het King Edward VII Hospital en deden zich in een telefoongesprek voor als koningin Elizabeth II en kroonprins Charles en probeerden zo de zwangere Kate Middleton aan de lijn te krijgen. Die lag in het ziekenhuis wegens zwangerschapsmisselijkheid. Jacintha trapte in de grap en verbond de dj's door met de zuster die Kate behandelde.

Het Australische radiostation 2Day FM heeft de dj’s na de dood van de zuster op non-actief gesteld en hun programma geschrapt. Ook zal het station tot eind december alle reclame-inkomsten beschikbaar stellen aan de familie van de verpleegster. Het gaat om een bedrag van omgerekend minimaal 590.000 euro.

6.2 °C
ZZO2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 459.29
+ / - -0.1%