Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Poetin haalt uit naar tegenstanders

12 DEC 2012

MOSKOU - President Vladimir Poetin heeft woensdag fel uitgehaald naar zijn politieke tegenstanders die financiële steun krijgen uit het buitenland. Hij zei dat Rusland geen democratie zal toestaan die van buitenaf wordt opgelegd.

De Russische president Vladimir Poetin.
De Russische president Vladimir Poetin.
Foto: anp

Poetin hield zijn jaarlijkse toespraak tot de natie en greep de gelegenheid aan om zijn politieke opponenten zwart te maken.

Hij zei dat mensen die geld uit het buitenland ontvangen voor hun politieke activiteiten vrijwel zeker buitenlandse belangen dienen en daarom geen politicus kunnen zijn in de Russische Federatie.

Tegelijkertijd kondigde Poetin aan bepaalde politieke hervormingen door te willen voeren. Zo overweegt hij de mogelijkheid voor partijloze politici zichzelf verkiesbaar te stellen. Poetin wil er ook voor zorgen dat alle politieke partijen evenveel media-aandacht krijgen.

Het is een jaar geleden dat de Russische oppositie begon met massale straatprotesten tegen het bewind van Poetin. In maart won hij de verkiezingen, zijn ambtstermijn verloopt in 2018.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%