Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Ilegale medicijnbende opgerold

12 DEC 2012

STUTTGART - Politie en douane in Duitsland hebben een grote bende medicijnvervalsers opgerold. Elf mensen zijn opgepakt die onder meer via illegale Nederlandse postorderapotheken de medicamenten aan de man brachten. De bende had een omzet van circa 2,5 miljoen euro. Het aantal pillen dat ze verkochten, loopt in de vele honderdduizenden.

De verdachten waren actief vanuit Keulen en Stuttgart en leverden vooral aan Duitse klanten, maar ook aan mensen in Zwitserland en Oostenrijk. Het gaat om vervalste medicijnen, om gestolen potentie verhogende middelen en homeopathische middelen. Bij huiszoekingen eind oktober in en om Stuttgart zijn duizenden pillen, honderden ampullen en duizenden gevulde flessen in beslag genomen.

Betaling vond plaats via bankrekeningen die waren geopend met gestolen buitenlandse identiteitsbewijzen. Het gaat volgens de douane om een professioneel opererende bende die de beschikking had over etiketteringsmachines en tabletteermachines om de middelen er zo echt mogelijk te laten uitzien.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 528.41
+ / - -0.05%