Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Mogelijk 450 slachtoffers BBC-ster Savile

12 DEC 2012

LONDEN - Het aantal vermeende slachtoffers van seksueel misbruik door de BBC-ster Jimmy Savile staat inmiddels op 450. Dat heeft de politie woensdag aan de BBC laten weten. Van de mensen die de politie hebben verteld dat Savile hen heeft misbruikt, zijn 31 vrouwen die verkracht zouden zijn.

Savile
Savile
Foto: AP

Zo'n 30 rechercheurs werken aan het onderzoek, dat Operation Yewtree is gedoopt. De slachtoffers waren in overgrote meerderheid vrouw en vaak nog kind. In totaal zijn mogelijk 589 vooral jonge vrouwen en kinderen slachtoffer geworden van Savile en anderen.

De politie heeft de afgelopen tijd bekende Britten aangehouden in het onderzoek rondom Savile. Onder hen zijn oud-popartiest Gary Glitter (68) en de komiek Freddie Starr (69).

Schoolmeisjes

Savile overleed vorig jaar op 84-jarige leeftijd. Het BBC-icoon uit de jaren 60 tot 80 zou zich op grote schaal hebben vergrepen aan schoolmeisjes. De excentrieke en flamboyante Savile was immens populair en geliefd. De Britse koningin benoemde hem tot ridder.

De zaak kwam in oktober aan het rollen na een documentaire van de commerciële tv-zender ITV. Die veroorzaakte een mediastorm met pijnlijke vragen voor de BBC. Die had een programma met beschuldigingen aan het adres van de oud-ster niet uitgezonden.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
NO2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%