Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Hezbollah veroordeelt 'barbaars' Israël

31 JAN 2013

BEIROET - De Libanese sjiitische beweging Hezbollah heeft donderdag „de barbaarse aanval” van Israël op een Syrisch onderzoekscentrum veroordeeld. Hezbollah meldde dat Israëlische gevechtsvliegtuigen een militair onderzoekscentrum in Jamraya, ten noordwesten van de Syrische hoofdstad hebben gebombardeerd. Het centrum ligt circa 15 kilometer van de Libanese grens.

Deze „nieuwe zionistische agressie tegen Syrië” moet worden veroordeeld door heel de Arabische en islamitische wereld, meent de radicale sjiitische groepering die haar thuisbasis heeft in het zuiden en oosten van Libanon. De Arabische Liga heeft „de schandalige agressie” inmiddels al veroordeeld. Een Libanese bewindsman, Adnan Mansour, zei dat de agressie tegen een Syrisch wetenschappelijk onderzoekscentrum de houding van Israël illustreert die het land al sinds 1948 heeft.

Een bondgenoot van de Syrische president Assad, Iran, heeft de Israëlische aanval donderdag ook veroordeeld. „Het bewijst opnieuw dat de zionisten en het Westen geen stabiliteit en geen veiligheid in Syrië nastreven”, aldus de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Ali Akbar Salehi. Het Kremlin, dat Assad ook trouw is, liet weten erg bezorgd te zijn over de luchtaanval.

Israël zwijgt in alle talen over de aanval waarbij twee werknemers zouden zijn gedood.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%