Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Reusachtig Mariabeeld in Bolivia onthuld

01 FEB 2013

LA PAZ - In de Boliviaanse mijnstad Oruro is vrijdag het grootste religieuze beeld van Zuid-Amerika onthuld. Het beeld van Maria is 45 meter hoog, 7 meter meer dan het befaamde beeld van Christus de Verlosser op de Corcovadoberg bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Het kunstwerk is 1500 ton zwaar.

Burgemeester Rocío Pimentel van de stad in de Andes onthulde het beeld in aanwezigheid van de pauselijke nuntius (ambassadeur) Giambattista Diquattro. Die gaf hem een brief waarin paus Benedictus XVI zijn „blijdschap” uit over de totstandkoming van het Mariabeeld. Het beeld is gewijd aan Onze Lieve Vrouw van Socavón, die in Oruro als beschermvrouwe van de mijnwerkers wordt vereerd.

De inwoners van de stad vieren haar feest op de zaterdag voor carnaval, dit jaar 9 februari. Het carnaval van Oruro staat op de lijst van meesterwerken van het orale en immateriële erfgoed van de mensheid van VN-organisatie Unesco.

Ook de linkse president Evo Morales was bij de onthulling aanwezig. Hij toonde zich onder de indruk van de omvang van het beeld, dat 1,3 miljoen dollar (950.000 euro) heeft gekost. Op die lijst staat ook het carnaval in de Vlaamse stad Aalst.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.0 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%