Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Duitse onderwijsminister is doctortitel kwijt

05 FEB 2013

l;SSELDORF - De universiteit van Düsseldorf pakt de doctortitel af van de Duitse minister van Onderwijs, Annette Schavan (CDU). Hiertoe heeft de bevoegde commissie dinsdag besloten na plagiaatonderzoek. Schavan is het er niet mee eens en wil de beslissing aanvechten.

Foto: TLG

De onderwijsminister kwam vorig jaar in opspraak. Zij zou haar bronnen niet volledig hebben vermeld, toen zij in 1980 promoveerde op een proefschrift met als titel Person und Gewissen (Persoon en geweten). De christendemocratische bewindsvrouw ontkent de aantijgingen.

In 2011 moest minister van Defensie Karl-Theodor zu Guttenberg opstappen nadat de universiteit Bayreuth hem wegens plagiaat zijn doctorstitel had afgepakt. Schavan verklaarde toen openlijk dat zij zich voor haar collega schaamde, terwijl bondskanselier Angela Merkel haar minister verdedigde: „Ik heb hem niet als wetenschappelijk medewerker in dienst genomen.”

Schavan zou niet alleen zonder bronvermelding hebben overgeschreven, zoals collega 'Googleberg'. Zo heeft zij verkeerde citaten 'verzonnen' van auteurs die zij kennelijk helemaal niet zelf heeft gelezen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.3 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%