Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Vader over peuter: rij hem dan maar dood

06 FEB 2013

Het Chinese jongetje dat om het leven kwam doordat een gezinsplanner over hem heenreed, zou op de weg zijn neergelegd door zijn wanhopige vader.

De familie kreeg een bezoek van de planner omdat de ouders meer dan het toegestane aantal kinderen hadden. In eerste instantie leek het erop dat het kind uit de armen van zijn vader was gevallen.

Verder onderzoek door de Chinese autoriteiten toont echter aan dat de vader weigerde een boete te betalen en daarom zijn kind voor de wielen van de auto neerlegde. De woedende en wanhopige vader schreeuwde: rij hem dan maar dood. Het 13-maanden oude jochie overleed een dag later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Vermoedelijk zou de gezinsplanner, die in de auto zat, niet hebben geweten dat het kind voor zijn auto lag. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

De ouders, die in een dorp wonen, hadden drie kinderen. In China mogen ouders in de stad één kind hebben, ouders op het platteland twee. Omdat er toch een derde kind was geboren kreeg de familie een boete van bijna 5000 euro.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.0 °C
N2
Beurs AEX
AEX 517.35
+ / - -0.44%