Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

Ahmadinejad bekogeld met schoen

06 FEB 2013

CAÏRO - De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad werd niet door iedereen even warm welkom geheten tijdens zijn historische bezoek aan Caïro.

Foto: YouTube

Terwijl de Ehyptische president Mohammed Mursi zijn Iraanse collega de hand schudde, was één man duidelijk minder blij met het bezoek van Ahmadinejad.

Een jonge Syrische toeschouwer probeerde de president van Iran te bekogelen met een schoen: een grove belediging in de islamitische wereld. Onder de woorden „U heeft onze broeders vermoord” slingerde de Syriër het schoeisel richting de president toen deze uit een moskee kwam en naar zijn auto liep.

De schoen miste doel maar raakte wel een veiligheidsagent. Ahmadinejad is de eerste Iraanse president die Egypte bezoekt sinds de islamisten aan de macht zijn in Teheran. Iran is het enige land in de regio dat het bewind van de Syrische president Bashar al-Assad steunt.

De Egyptische politie heeft de Syriër gearresteerd. Bronnen rond de veiligheidsdienst hebben dat woensdag laten weten.

Het is niet de eerste keer dat een president met schoeisel bekogeld is. In 2008 kreeg de toenmalig president van Amerika, George W. Bush, een schoen om zijn oren van een boze Iraakse journalist.

Ahmadinejad is in Egypte voor de conferentie van de Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC).

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
7.3 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 469.77
+ / - +0.66%