Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

'Gastarbeiders uitgebuit in Sotsji'

06 FEB 2013

SOTSJI - Gastarbeiders in de Russische badplaats Sotsji worden uitgebuit en bedrogen, schrijft de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch in een rapport. Ze hebben te maken met lange werkdagen en lage salarissen die soms niet worden uitbetaald. De migranten werken in het gebied aan gebouwen en infrastructuur voor de Olympische Winterspelen van 2014.

Human Rights Watch interviewde 66 migranten. Ze doen ongeschoold werk voor minder dan 2 euro per uur. Sommige gastarbeiders krijgen niet het volledige salaris of worden maandenlang niet uitbetaald. De migranten werken 12 uur per dag en 7 dagen per week. Per twee weken hebben ze één vrije dag.

Sommige arbeiders hebben volgens het rapport geen contract gekregen en hebben alleen salarisbeloften gehad van de bouwbedrijven. Het onderdak dat de migranten wordt aangeboden is vaak overvol.

De bouwbedrijven ontkennen alle aantijgingen. Human Rights Watch roept het IOC en Rusland op maatregelen te nemen. Over precies een jaar worden de Spelen geopend.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.0 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%