Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium
Sally Jewell
Sally Jewell
Foto: AFP

Obama draagt ondernemer voor als minister

06 FEB 2013

WASHINGTON - De Amerikaanse president Barack Obama heeft Sally Jewell woensdag voorgedragen als minister van Binnenlandse Zaken. Zij is nu nog directeur van de buitensportwinkelketen REI. Als de Senaat met de benoeming instemt, wordt Jewell de opvolgster van Ken Salazar.

Obama zei bij haar presentatie ,,buitengewoon trots'' te zijn dat hij Jewell kan voordragen. Hij noemde haar een ,,deskundige die het behoud van de aarde goed weet te koppelen aan het energiebeleid''. Als minister wordt Jewell (1955) zowel verantwoordelijk voor het energiebeleid als voor de natuurontwikkeling.

Volgens Obama maakt Jewells achtergrond als ingenieur en haar ervaring in het bankwezen, de energiewereld en de detailhandel haar zeer geschikt om een departement te leiden dat over miljoenen hectare grond gaat. ,,Zij kent de relatie tussen natuurbehoud en goede banen. Zij weet dat er geen tegenspraak is tussen goed grondbeheer en onze economische vooruitgang'', zei de president.

REI (Recreational Equipment Inc.) is een winkelketen die kleding, kampeerbenodigdheden en andere goederen voor recreatieve doeleinden verkoopt. Het bedrijf heeft een omzet van bijna 2 miljard per jaar.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
9.9 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 466.67
+ / - 0.0%