Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Politie zoekt nog naar moordenaar politicus

26 FEB 2013

TUNIS - De Tunesische politie weet wie de moordenaar is van oppositieleider Chokri Belaid. Het gaat om een lid van een radicale moslimbeweging, die op de vlucht is geslagen. De politie is een grootschalige zoektocht begonnen om hem te kunnen oppakken. Dat zei minister Ali Larayedh van Binnenlandse Zaken dinsdag.

Foto: Reuters

Hij ontkrachtte daarmee eerdere berichten dat de moordenaar van de linkse, seculiere politicus en criticus van de islamitische regering al was opgepakt. De moord was aanleiding voor massale straatprotesten in Tunesië, de grootste sinds de val van dictator Zine al-Abidine Ben Ali in 2011. De politieke crisis die op de moord volgde, leidde uiteindelijk tot het opstappen van premier Hamadi Jebali.

Larayedh zei dat inmiddels wel in totaal vier eveneens radicale moslims zijn gearresteerd wegens medeplichtigheid. Zij en de voortvluchtige moordenaar zouden Tunesiërs zijn.

Belaid werd op 6 februari voor zijn woning in Tunis neergeschoten. Hij overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. De dader ontkwam op een motorfiets.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
W1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%