Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Vader Natascha Kampusch: ze liegt

26 FEB 2013

Wenen - Ludwig Koch, de vader van Natascha Kampusch, beweert glashard dat zijn dochter liegt over de jarenlange opsluiting in een Oostenrijkse kelder.

Foto: AFP
Ludwig Koch
Ludwig Koch
Foto: EPA

Maandag ging in Wenen de film '3096 Dagen' over het leven van Kampusch in première. Dinsdag verscheen in Londen een boek van twee Britse journalisten met daarin opgetekend het verhaal van de ouders van de inmiddels 25-jarige vrouw.

Het meisje uit de kelder is een mythe zegt de vader, zo schreef de Oostenrijkse nieuwssite oe24 die een voorpublicatie in handen heeft. "De waarheid ligt ergens tussen Natascha en mij in. Ze houdt onze relatie tegen, maar ik hou van haar en wil haar terug", aldus vader Ludwig Koch. De man zegt politiebewijzen te hebben gezien waaruit blijkt dat zijn dochter zou liegen. "Ze sliep de laatste jaren zelfs in het bed van ontvoerder Wolfgang Priklopil en wachtte met vluchten tot ze 18 jaar was omdat ze niet terug naar haar familie wilde". Koch vindt het merkwaardig dat ze Priklopil eerst een crimineel noemde maar toen hij gestorven was, "gooide ze zich huilend op zijn graf".

Kampusch heeft een zeer slechte relatie met haar ouders. Ze zei eens over haar vader " Hij is ergens in zijn ontwikkeling blijven steken. Mijn ouders waren bij mijn geboorte niet bereid de verantwoordelijkheid voor de opvoeding van hun dochter te nemen." Haar moeder Brigitta Sirny-Kampusch legde ooit intieme details bloot over de ontvoering van haar dochter.

Een van de auteurs van het boek vraagt zich onder meer ook af waarom de vriend van Priklopil, Ernst H., uren na de vlucht van Kampusch toegang had tot het huis van de ontvoerder. H. zou de sleutel zijn tot het 'werkelijke verhaal'.

 

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.8 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%