Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

Meest gezochte crimineel Zweden voor gesloten politiebureau

26 FEB 2013

Malmö - De Zweedse politie heeft een crimineel die op een lijst staat met meestgezochte criminelen weggestuurd omdat het politiebureau dicht was.

Foto: Sydsvenskan

Saleh Hadri (45) werd meer dan vijftien maanden lang gezocht wegens betrokkenheid bij de moord op een Zweedse bendeleider. Hadri was hoofdverdachte in de zaak maar werd desondanks weggestuurd door het bureau in Malmö. Hij had maandenlang ondergedoken gezeten in Egypte.

Een verslaggever van de krant Sydsvenskan vergezelde de verdachte bij zijn aangifte. Via de intercom zei een agent dat het politiebureau gesloten was. "Gesloten? Ik word gezocht voor moord, jullie willen me echt wel oppakken", zei Hadri terug. Hadri werd echter doorverwezen naar een bureau dat wel open was, op twintig minuten afstand. Daar werd hij wel opgepakt. "Het is een beetje een gedoe op het moment", liet een woordvoerder van het gesloten bureau achteraf weten.

Hadri zei in november 2011 na de moord dat hij onschuldig was maar vluchtte toch. Bendeleider Alex Ghara Mohammadi werd op zijn terrein, een taxi depot, vermoord. Door zichzelf aan te geven hoopt Hadri zijn naam te zuiveren. Donderdag wordt hij verhoord.

 

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
7.8 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 462.11
+ / - +0.61%