Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Rechter staat schandaalboek DSK toe

27 FEB 2013

PARIJS - Ex-topman Dominique Strauss-Kahn van het IMF is er niet in geslaagd een rechterlijk verbod af te dwingen op de publicatie van een boek over hem. DSK, zoals hij in Frankrijk wordt aangeduid, boekte echter wel succes met zijn eis dat elk boek moet worden voorzien van een tekst over het schenden van zijn privacy. Een rechtbank in Parijs wees die eis toe.

Dominique Strauss-Kahn is opnieuw in opspraak geraakt.
Dominique Strauss-Kahn is opnieuw in opspraak geraakt.
Foto: AFP

Ook moeten de auteur van het boek, Marcella Iacub, en de uitgever samen 50.000 euro schadevergoeding aan DSK betalen. Iacub, een juriste van Argentijnse afkomst, schreef een boek over haar acht maanden durende affaire met DSK die ze zouden hebben gehad in 2012.

Het tijdschrift Nouvel Observateur kreeg eveneens een veroordeling aan de broek, omdat het bij een interview met Iacub passages uit het boek heeft gepubliceerd. Het blad moet DSK 25.000 euro betalen en in de volgende editie een verklaring over de privacyschending afdrukken.

De in seksaffaires verstrikte ex-IMF-topman en voormalig kandidaat voor het presidentschap van Frankrijk werd niet bij naam genoemd in het boek, maar Iacub liet in interviews weten dat het om hem ging.

In het boek schildert Iacub DSK af als half mens, half varken. DSK noemde het boek „verachtelijk en gelogen”. Het boek Belle et Bête zou woensdag in de schappen liggen, maar dat zal waarschijnlijk later worden als gevolg van het vonnis van de rechter.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
ZZW1
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%