Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Toeristen filmen balloncrash

27 FEB 2013

LUXOR - Er zijn amateurbeelden opgedoken van de balloncrash in het Egyptische Luxor, waarbij gisteren 19 toeristen om het leven kwamen. Het filmpje is gemaakt vanuit een ballon die achter de rampballon vloog. De inzittenden daarvan moesten machteloos toekijken hoe het gevaarte voor hen ontplofte en neerstortte in een suikerbietenveld.

Slechts twee mensen wisten de crash te overleven door voortijdig uit het mandje te springen. Het gaat om de Britse toerist Michael Rennie en de Egyptische piloot. Die laatste liep wel ernstige brandwonden op over 70 procent van zijn lichaam. Rennie verloor bij het ongeluk zijn echtgenote.

Luxor is een bij toeristen zeer populaire plaats. Een ballonvaart langs de archeologische bezienswaardigheden bij zonsopgang geldt als een spectaculaire attractie. Het ongeluk van dinsdag is het ergste tot nu toe met een heteluchtballon. Voor de Egyptische toeristenindustrie heeft de ramp waarschijnlijk ook economische gevolgen. Egypte probeert het toerisme naar het land juist weer op gang te krijgen, nadat de industrie nagenoeg volledig instortte na de val van dictator Hosni Mubarak.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.3 °C
Z3
Beurs AEX
+ / - %