Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Bersani wil geen 'grote coalitie'

27 FEB 2013

ROME - De leider van centrumlinks in Italië, Pier Luigi Bersani, wijst vooralsnog het idee af van een grote coalitie met de centrumrechtse ex-premier Silvio Berlusconi. Bersani wil een minderheidsregering vormen die zich met hoofdlijnen bezighoudt en waarvan de regeerperiode mogelijk vooraf wordt beperkt.

Pier Luigi Bersani
Pier Luigi Bersani
Foto: afp

Italiaanse media meldden woensdag dat Bersani daar steun voor zoekt bij de blogger en komiek Giuseppe Piero Grillo, die een kwart van de kiezers achter zich kreeg met zijn protestbeweging. Berlusconi opperde al vlot na het bekend worden van de uitslagen dat hij voorstellen verwacht van Bersani voor een 'grote coalitie' omdat Italië geregeerd moet worden.

Bersani won met de verkiezingen begin deze week een meerderheid in de Italiaanse Tweede Kamer, vooral dankzij wettelijk toegekende extra zetels voor de grootste stemmentrekker. Hij komt echter veel zetels tekort in de Senaat om een stabiele regering te vormen.

De parlementsverkiezingen waren een drama voor de traditionele partijen en voor de economische hervormingen die onder leiding van de technocratische professor en premier Mario Monti in gang zijn gezet.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
ZW2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%