Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Fortuin voor zwerver na goede daad

27 FEB 2013

De Amerikaanse zwerver Billy Ray Harris hoeft niet langer bedelend aan de kost te komen. Dankzij zijn eigen eerlijkheid is de man in één klap ruim 100.000 euro rijker.

Foto: KCTV

Harris vond onlangs tot zijn eigen verbazing een diamantenring tussen het kleingeld in zijn koffiebekertje waarmee hij op straat bedelt. Hij begreep direct dat sprake moest zijn van een vergissing en borg de ring veilig op. Een dag later al meldde Sarah Darling zich volledig in paniek bij Harris. Ze vertelde hem dat ze de dag ervoor last had van haar vinger en daarom haar verlovingsring in haar broekzak tussen haar kleingeld had gestopt. Zodoende was het kleinood per ongeluk in zijn bekertje terechtgekomen. Harris aarzelde geen seconde en gaf haar de ring terug.

De verloofde van Sarah Darling was zo onder de indruk van de goudeerlijke zwerver dat hij een online inzamelingsactie voor hem begon. Hij dacht er een paar honderd euro mee op te halen, maar tot zijn verrassing staat de teller na een week op ruim 100.000 euro. Vanuit de hele wereld stromen de donaties toe.  

Harris kan maar moeilijk geloven wat hem overkomt. Wat hij met zijn nieuwverworven fortuin gaat doen, is nog niet bekend.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%