Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Bloeddbad in fabriek bij Luzern

27 FEB 2013

MENZNAU/LUZERN - Een 42-jarige werknemer heeft woensdagochtend een bloedbad aangericht in een fabriekskantine in het Zwitserse Menznau. Twee mensen zijn doodgeschoten en zeven gewond geraakt. De dader is zelf ook gedood, maar de politie kon woensdagmiddag nog niet zeggen hoe hij aan zijn eind is gekomen. Zes gewonden zijn er ernstig aan toe, meldden Zwitserse media.

Foto: ap

Over het motief van de dader is nog niets bekend. Een lid van de bedrijfsleiding zei dat de dader een rustige, onopvallende man was die er al 10 jaar werkte. De schietpartij was in een fabriek waar hout wordt verwerkt, ongeveer 25 kilometer ten westen van de stad Luzern. Afgelopen week maakte het bedrijf, waar zeker 100 mensen werken, Kronospan-Zwitserland, bekend dat er ontslagen zouden vallen als gevolg van problemen met de productie. De gemeente Menznau is op zoek naar steun voor het bedrijf omdat het zo belangrijk is voor de economie van de streek.

Begin dit jaar opende een man in het dorpje Daillon in het kanton Valais, in het zuiden van het land, het vuur en beroofde daarmee drie mensen van het leven. Het leidde tot een debat over het wijd verspreide wapenbezit in het land. Zo hebben bijvoorbeeld vrijwel alle mannen die dienstplicht hebben vervuld, hun militaire uitrusting inclusief wapens thuis omdat ze voor herhalingsoefeningen of in geval van oorlog weer worden opgeroepen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
NO2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%