Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Moskeeën doelwit na dood militair in Londen

23 MEI 2013

LONDEN - Na de slachting van een Britse militair op straat in Londen zijn moskees op verschillende plekken in Engeland aangevallen. Dat meldden Britse media donderdag.

Protesten in Londen na moord op militair
Protesten in Londen na moord op militair
Foto: AFP

Een man is gearresteerd voor poging tot brandstichting in een moskee in de plaats Braintree in het graafschap Essex. Hij was gewapend met een mes de moskee binnengelopen, meldde de krant The Guardian.

Volgens een woordvoerder van de moskee weet de politie nog niet zeker of de aanval verband houdt met de moord. „Maar wij denken dat het een vergelding was. Dat bleek uit het gedrag van de man”.

Ook een moskee in Gillingham in het graafschap Kent was doelwit. Een man is aangehouden omdat hij vernielingen zou hebben aangericht.

Woensdagavond waren in Londen rellen na de moord door twee mannen, mogelijk extremistische islamisten. Leden van de extreem rechtse English Defence League gooiden met flessen naar de politie in de buurt van de plek van de moord in Woolwich en riepen leuzen tegen de islam. De EDL zegt te strijden tegen 'islamisering'.

Burgemeester van Londen Boris Johnson heeft gezegd dat het „helemaal verkeerd” is om de islam verantwoordelijk te houden voor de moord.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.2 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.58
+ / - +0.15%