Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

Getuige zag 'verdachte' voor verdwijning Maddie

31 MEI 2013

PRAIA DA LUZ - Een getuige heeft verklaard dat hij 24 uur voor de verdwijning Madeleine McCann een verdachte man met een zonnebril zag rondhangen in een donker trappenhuis.

Twee foto`s van de verdwenen Madeleine McCann
Twee foto's van de verdwenen Madeleine McCann
Foto: afp

De 47-jarige Mario Fernando vertelde de Portugese agenten over de verdachte, nerveuze man met een dik gezicht die rondhing bij het Ocean Club resort in Praia da Luz, maar werd daarover nooit verhoord. Nu, zes jaar na de verdwijning van Maddie, heeft hij erop aangedrongen dat Britse agenten met hem praten. Mario vindt de man verdacht, want "er was geen reden voor hem om daar te zijn en geen reden om een zonnebril te dragen terwijl het donker was in het trappenhuis."

Mario vindt dat de verdachte man die hij heeft gezien ook op de lijst met nieuwe mogelijke verdachten moet staan. De Britse politie is onlangs begonnen met een herziening van de verdwijning van het destijds 3-jarige meisje. Dat zegt hij tegen de Britse krant Daily Mirror. Mario zegt dat het mogelijk is dat hij zelf wordt gezien als 'nieuwe mogelijke verdachte'.

De Engelse Maddie raakte in mei 2007 vermist tijdens een vakantie met haar ouders, broer en zus in het Portugese Praia da Luz. Ze was toen drie jaar oud. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
10.1 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 467.75
+ / - +0.23%