Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Groen staat voor soennieten, bordeauxrood voor sjiieten en blauw voor ibadieten.  De meeste sjiieten wonen in Iran, Irak, Azerbeidjan, Libanon en Bahrein. In Marokko is 98% van de moslims soenniet. In Syrië is slechts 15% van de moslims sjiiet, maar de Syrische president Bashar al-Assad is een sjiitische alawiet, dus voelen de soennieten zich achtergesteld. Saddam Hoessein behoorde tot de soennitische minderheid in zijn land en discrimineerde de sjiitische  meerderheid.
Groen staat voor soennieten, bordeauxrood voor sjiieten en blauw voor ibadieten. De meeste sjiieten wonen in Iran, Irak, Azerbeidjan, Libanon en Bahrein. In Marokko is 98% van de moslims soenniet. In Syrië is slechts 15% van de moslims sjiiet, maar de Syrische president Bashar al-Assad is een sjiitische alawiet, dus voelen de soennieten zich achtergesteld. Saddam Hoessein behoorde tot de soennitische minderheid in zijn land en discrimineerde de sjiitische meerderheid.
Foto: Wiki commons

'Iran wil 4000 man naar Syrië sturen'

16 JUN 2013

LONDEN - Iran gaat de Syrische president Bashar al-Assad met 4000 militairen van de Revolutionaire Garde steunen. Het besluit is volgens de zondageditie van de Britse krant The Independent recent en kort voor de Iraanse presidentsverkiezingen genomen.

De Syrische president Bashar al-Assad
De Syrische president Bashar al-Assad
Foto: AP

Het besluit zou mede zijn genomen omdat de VS en andere westerse mogendheden, vooral Groot-Brittannië en Frankrijk, van plan zijn de rebellen in Syrië veel beter te bewapenen. De VS overwegen ook de Syrische luchtmacht uit de de lucht te houden met een zogenaamde no-fly zone. De Egyptische president Mohammed Mursi juichte dat zaterdag toe.

 

Klik hier voor een lijst van landen (inclusief Nederland)  naar aantal moslims en de verhouding soennieten-sjiieten.

 

Klik hier voor een uitleg over het verschil tussen soennieten en sjiieten

 

Klik hier voor het artikel in The Independent

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
ZW2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%